De stad met 25 torens in de Dordognevallei

Collonges-la-Rouge biedt u met haar flamboyante rode steen en haar grote rijkdom aan cultureel erfgoed een bijzondere, originele en spectaculaire aanblik. Rood van de zandsteen, grijs van de leien, blauw van de leistenen tegels, wijnranken die langs de muren omhoog klimmen… een palet aan kleuren in een droomstadje.

Het stadje draagt het label ‘les Plus Beaux Villages de France’, (de mooiste dorpen van Frankrijk) en is zelfs de hoofdstad van deze organisatie omdat het kantoor hier gevestigd is. Deze architecturale robijn en het heuvelachtige landschap er omheen tussen tamme kastanjes en notenbomen is uitermate geschikt om te wandelen. Ook is het een pleisterplaats op de weg naar Rocamadour, dat op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella ligt.

U zult uw wandeltocht met plezier onderbreken voor een bezoek aan de uit de 11e eeuw daterende kerk, die tijdens de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw versterkt is tot fort. De kapel der boetelingen dateert uit de 8ste eeuw. Daarnaast is er het kasteel van Vassinhac, gebouwd in 1583, geraffineerd en indrukwekkend, geflankeerd door fraaie zeskantige torens waarin wenteltrappen lopen. In de hal vindt u een oude broodoven, waar de bewoners van het dorp hun brood bakten. En ook het huis van de Sirène (zeemeermin) waar tegenwoordig een kunstmuseum met traditionele en hedendaagse kunst gevestigd is.