Regionaal Park Causses du Quercy

Toerisme Occitaans Regionale Park van de QuercySites & Paysages Camping LE VENTOULOU ligt in het Regionaal Natuurpark ‘de Causses du Quercy’.
‘Les Causses de Quercy’ bieden u een fabuleus palet aan landschappen om te ontdekken : Beneden in de valleien zorgt het water voor vruchtbare stroken, terwijl tegen de hellingen de bodem bedekt is met droge prairies en donzige eiken.

Droge, mineraalrijke plateaus zijn het kenmerkende landschap van het Natuurpark.
Het kalkplateau van de hellingen wordt doorsneden door de majestueuze groene valleien van de Lot en de Dordogne en de ruigere valleien van de Célé en de Vers, maar ook door de imposante canyons van de Ouysse en de Alzou en vele droge valleien en dalen.
Deze ondergrondse kalk loopt in het oosten, waar het het Centraal Massief raakt over naar kalkhoudende klei en mergel, die de karakteristieke landschappen van de Limargue vormen. In het Zuid-Westen ligt het relief van Quercy Blanc, waar met meer open en heuvelachtig is, met afwisselend vruchtbare valleien en aride zones, die serres genoemd worden, waar het krijt in de aardlagen zichtbaar wordt.

Canoë Lot