Dierentuinen, Dierenparken en themaparken

Bezoeken aan de natuur in het dal van de Dordogne

Het dierenpark van Gramat:
De natuur op ware grootte! Veertig schaduwrijke hectaren om een wandeling over de causse te maken, in het hart van het Natuurpark van de Causses du Quercy waar u wolven, beren, lynxen, bisons, uilen, herten tegenkomt...

Le Rocher des Aigles (Adelaarsrots):
De voorstelling met de roofvogels is adembenemend. De vogels vliegen boven de kloof van Rocamadour, zweven rond boven de stad en de beboste heuvels, alvorens zich naar beneden te storten, recht op u af, op het plein. Het komt maar zelden voor dat je zo dicht in de buurt komt van die vorstelijke vogels: condors, adelaars, papegaaien... en ze vrijelijk kan bewonderen.

La Forêt des Singes (het Apenbos):
Ook in Rocamadour kun je wandelen onder de eikenbomen in een park van 20 ha waar je vrij loslopende Berberapen tegenkomt. Je kunt er diverse generaties apen bekijken, van het mannetje die zijn siësta doet tot aan het baby-aapje dat zich aan mama vastklampt. En de spelende, bakkeleiende kleine makaken niet te vergeten! Een heerlijk uitje voor het hele gezin!

Park Durandal:
In de zomer vinden hier, vlakbij het kasteel van Rocamadour, drie hippische evenementen plaats, die de paardenliefhebber niet mag missen. Geniet met hele gezin van die onvergetelijke ervaringen in een heerlijk en lommerrijk park. Stunts te paard, gevechten, schilderachtige types, grenzeloze humor en u bent direct betrokken en vlakbij de artiesten!

Reptiland:
In Martel kunt u de grootste collectie giftige reptielen van Frankrijk bekijken! Naast uiteraard slangen zijn hier ook, krokodillen, schildpadden, hagedissen, vogelspinnen, schorpioenen... U kunt ze hier van heel dichtbij zien...maar volkomen veilig!

Het moerasland van Bonnefont:
Het regionale natuurpark de Marais de Bonnefont is een zeldzaam verschijnsel: een natte zone op een hoogvlakte waar water schaars is. Bezoek is vrij (gratis) bezoek of met gids en voor iedereen toegankelijk, om amfibieën, insecten, vlinders te kunnen bewonderen...en een prachtige rietbos.

La Réserve Zoologique de Calviac:
De Réserve Zoologique de Calviac is een park met bedreigde dierensoorten, er zijn ongeveer 200 dieren, afkomstig uit vier geografische zones: Europa, Madagaskar, Zuid-Amerika et Oceanië. U ontdekt het hele beboste park via een pedagogische en ludieke rondwandeling van 1,5 km lang.

Insectopia:
Insectopia ligt op een steenworp afstand van de gouffre de Padirac en laat u de fascinerende wereld van levende insecten uit de hele wereld zien: wandelende takken, reuzenduizendpoten, kevers, torren... en niet te vergeten een ruimte waar je tussen de vlinders rond kan lopen!

Het Huis van de Bijen:
Het volle belang van de bijen voor ons voortbestaan op planetaire schaal... In het Huis van de Bijen wordt u aan de hand van een bijenkorf de organisatie uitgelegd en tevens het beroep van imker. Midden in het museum staat een levende bijenkorf, zodat u het drukke leven van honingbijen beter kunt begrijpen.