Souillac - De stad van de 7 Viaducten

Halverwege tussen Rocamadour en Sarlat, in de Dordogne-vallei, is Souillac een stad van contrasten tussen rivier en oude stenen.
De emblematische abdij Sainte Marie, die haar oorsprong dankt aan de benedictijner monniken van Saint-Pierre d'Aurillac, verdient bijzondere aandacht. De gebouwen werden in de 17e en 18e eeuw herbouwd en de kerk dateert uit de 12e eeuw. Bekend om zijn afbeelding van de profeet Jesaja, is het samen met de kathedraal van Cahors de enige romaanse kerk met een rij koepels die in de Haut-Quercy bewaard is gebleven.
De stad is beroemd om zijn vele bruggen en viaducten, waaronder de Louis Vicat-brug, de eerste in zijn soort gemaakt van kunstmatig cement, en het viaduct van Borrèze (19e eeuw), dat op de lijst van historische monumenten staat.
Heb je zin in een ietwat ongewoon bezoek? Ga naar het Museum van Automaten, uniek in Europa. Het presenteert een unieke collectie van 300 automaten en mechanisch speelgoed uit de 19e en 20e eeuw.
U verlaat Souillac niet zonder een bezoek aan de internationaal vermaarde distilleerderij Louis Roques en het bijbehorende museum.