Figeac
Figeac - De stad verbonden met de piramiden
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

Figeac - De stad verbonden met de piramiden

Figeac ligt in de vallei van de Célé, een zijrivier van de Lot, op het kruispunt van de Ségala, de kalksteenplateaus van de Quercy en de Limargue. Het is omgeven door een verscheidenheid van bodems die de verscheidenheid van zijn landbouwprodukties mogelijk heeft gemaakt en het altijd een centrale rol heeft gegeven als stad van markten en jaarmarkten, waardoor het een etappe is op de weg naar Santiago de Compostela.
Figeac, de op één na grootste stad van de Lot, zal u verleiden met de rijkdom en schoonheid van haar erfgoed.
In het historische centrum, dat zijn stempel heeft gedrukt op de Middeleeuwen, bevinden zich opmerkelijk veel koopmanshuizen met gebeeldhouwde gevels. Deze gerestaureerde huizen getuigen van de rijkdom van de stad, die handel dreef met heel Frankrijk en de grote Middellandse-Zeehavens.
Het Champollion Museum - Les Ecritures du Monde -, dat uitkijkt over de Place des Ecritures, is gevestigd in het familiehuis van de egyptoloog. Het verzamelt verzamelingen van schrijfobjecten en lettertekens uit de hele wereld, die uitdrukking geven aan de wonderbaarlijke verscheidenheid van culturen.
Niet ver daarvandaan ontdekt u de Place des Ecritures, bedekt met een enorme zwarte granieten plaat met hiërogliefen, die de "Steen van Rosetta" voorstelt, waarmee Champollion het schrift van de farao's kon ontcijferen.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

Figeac - De stad verbonden met de piramiden ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional