Kastelen
Kastelen
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

Kastelen

Ontdek en bezoek de mooiste kastelen van de dalen van de Lot en de Dordogne.

Château des Anglais:

Ook bekend als het slot van de Roque d'Autoire. Dit tegen de rots aangeplakte kasteel is nog slechts een ruïne Deze middeleeuwse vesting mag u niet missen als u Autoire bezoekt, mooiste dorp van Frankrijk, op enkele kilometers van le Ventoulou.

Château de Castelnau-Bretenoux:

Het kasteel ligt aan de rand van een rotsplateau en vormt een soort uitsteeksel vanwege een natuurlijke uitholling. Het steekt uit hoog boven het zogenaamde land van de vier rivieren. Dit kasteel is een van de mooiste voorbeelden van militaire bouwkunst uit de Middeleeuwen.

Château de Montal:

Dit kasteel ligt op een overhangende rots boven het dal van de Dordogne en is gebouwd tussen 1519 en 1534 door Jeanne de Balsac, vrouwe van Montal. Dit nooit voltooide meesterwerk uit de Renaissance valt op door zijn buitengewone rijkdom aan beelden, een koninklijk paleis waardig.

Château de la Pannonie:

Het château de la Pannonie, vlakbij Rocamadour middenin de Causses de Gramat gelegen op de restanten van een Cisterciënzer graanpakhuis, is een uitgelezen bestemming voor alle liefhebbers van kunst, geschiedenis en natuur, die van de gebaande paden af willen wijken.

Les Tours de Merle:

Les Tours de Merle is een citadel uit de 12e eeuw, hoog boven de rivier de Maronne op de grens van de Limousin, de Aquitaine en de Auvergne. Dit middeleeuwse sieraad van de Limousin laat u zijn vesting zien in een park van 10 hectaren, een nagebouwde boerderij, een tuin met planten die in die tijd werden gekweekt, het Madège huis.

Château de Fénelon:

Het kasteel van Fénelon - beschermd historisch Monument - is een feodale vesting van de Périgord Noir en ligt in het departement Dordogne in het midden van een driehoek tussen de steden Sarlat, Souillac en Gourdon. U ziet zijn krachtige bouwwijze achter drie versterkte wallen waarvan de verdediging nog intact is.

Château des Doyens:

Het Château des Doyens is een van de historische erfgoedjuwelen van de middeleeuwse vesting Carennac, geklasseerd als een van de "mooiste dorpen van Frankrijk". In dit schitterende 16e-eeuwse buitenhuis van gehouwen steen, is nu de Espace Patrimoine du Pays d'Art et d'Histoire de la vallée de la Dordogne lotoise gevestigd (Museum voor het lokale erfgoed).

Château de Cabrerets:

Het kasteel van Cabrerets is gebouwd in de 15e eeuw door de Gontauds, lokale landheren. Zijn twee torens en zijn met een ommegang gekroonde hoofdgebouw steken af tegen de rotswanden van het dal. Het kasteel kan niet bezocht worden. Het gaat alleen open op de Dagen van het Erfgoed.

Château de Cénevières:

Het kasteel van Cénevières, dat dateert uit de 13e en 14e eeuw, is gebouwd op de rotswanden in het dorp in het Natuurpark De Causses du Quercy en is een van de mooiste Renaissance monumenten in de Quercy. De eigenaren heten u welkom in het hart van dit Historisch Monument op 6 km van Saint-Cirq Lapopie, met zijn terrassen hoog gelegen boven de vallei van de Lot.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

Kastelen ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional