Druipsteengrot en Grotten
Het ondergrondse in de Lot is vergelijkbaar met het bovengrondse: rijkdom en schoonheid!
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

Het ondergrondse in de Lot is vergelijkbaar met het bovengrondse: rijkdom en schoonheid!

Reis naar het midden van de Aarde!

Onder de grond is het in de Lot al niet anders dan aan de oppervlakte: een bron van schoonheid en rijkdommen.

Er is een veelheid aan grotten, spelonken en fossiele vindplaatsen in de Lot. Daarvan zijn er zeker acht open voor het publiek. Daarmee is de Lot een van rijkste Franse departementen op het gebied van ondergrondse ruimtes.

Duik onder de grond om deze plekken te ontdekken, te onderzoeken en een paar jaar terug in de tijd te gaan langs hun boeiende geschiedenis. U zult ogen te kort komen.

Hoe zou je kunnen weten, als je over de Causses en door de dalen rondreist, dat er een bijzonder ondergronds leven bestaat? Je kunt je weer kind voelen in de betoverende wereld van de grotten.

Gouffre de Padirac:

De Gouffre de Padirac is een natuurlijke, monumentale grot op 4 km van de camping le Ventoulou. Van alle grotten en spelonken is dit de meest iconische en ook de meest bezochte ondergrondse plek van Frankrijk. De opening heeft een diameter van 35 meter en gaat tot een diepte van 75 meter vanaf de Causse. Onderin, op 103 meter onder de grond, stroomt de rivier van Padirac, die een reeks galerijen van 40 km lang heeft uitgesleten! Het bezoek gaat deels per boot over de ondergrondse rivier en daarna te voet.

De Grotten van Lacave:

Met een elektrische trein daalt u af in een sprookjesachtige wereld, een opeenvolging van grotten waar de steenafzettingen weerspiegeld worden in ondergrondse meertjes. We bevinden ons hier in een grot van 2000 m2 waar het zwarte licht de rotsen op doet lichten. In de zomer wordt de zaal soms, buiten de bezoekuren, veranderd in een concertzaal met een formidabele akoestiek. Als u de kans hebt er heen te gaan: het is een onvergetelijke ervaring.

De Grotten van Presque:

In de Grotten van Presque vindt u de prachtigste stalagmieten. Sommige, zoals de "Kaarsen”, zijn ragfijn en kunnen wel 10 meter hoog worden. De grotten zijn ook met kleine kinderen makkelijk toegankelijk en u kunt er een onophoudelijke reeks steenafzettingen vinden in uiteenlopende kleuren en met sierlijke, elegante vormen.

De prehistorische Grotte des Merveilles:

De grot is niet diep en bescheiden van afmeting, de schoonheid zit hem vooral in de kristallijne afzettingen. Als uw ogen eenmaal aan het donker gewend zijn, ontwaart u 70 rotsmotieven, vervaardigd door prehistorische bewoners. Meer dan 20.000 jaar geleden kwamen mensen hier schilderen, maar in het negatief, hertachtigen, leestekens... door die schilderingen is de grot sinds 1925 een beschermd Historisch Monument

De Grot van Carbonnières:

Meest recent opengestelde grot van Frankrijk (1 juli 2018), een nieuwe blik op de binnenkant van onze Aarde. De Grot van Carbonnières, vlak bij Rocamadour en Padirac in de gemeente Lacave is, heel nauwkeurig uitgesleten en -gehouwen door het water, de erosie en de tijd. U vindt er een grote variëteit aan sculpturen en stalactieten, stenen gordijnen en platen, indrukwekkende zuilen en doorzichtige kanalen.

De Grotten van Cougnac:

Dit is een heiligdom vol magie, de twee grotten onderscheiden zich door een uitbundige minerale begroeiing rondom opmerkelijke prehistorische schilderingen: steenbokken, mammoeten, reuzenherten, menselijke figuren, verschillende tekens... De grotten van Cougnac behoren tot de oudste voor publiek toegankelijke grotten met figuratieve schetsen. De siergalerij, een Historisch Monument sinds 1954, toont u diverse sporen die daar zijn achtergelaten door onze voorouders uit het Laatpaleolithicum, ongeveer 25.000 jaar geleden.

De Grot van Pech Merle:

De Grot van Pech Merle is ook een officieel Historisch Monument en een van zeldzame grotten met originele rotstekeningen die nog altijd publiek toegankelijk zijn. Het bijzondere is dat je hier zowel de prehistorische kunst als natuurlijke schoonheid van de afzettingen bij elkaar hebt. De talrijke tekeningen en inkervingen van ongeveer 25.000 jaar oud, zijn goed behouden gebleven en laten alle technieken van grotschilderingen zien.

De fosfaatmijnen van de Cloup d'Aural:

U zult in deze voormalige mijnen tot uw verrassing een tropische plantengroei aantreffen. De rondwandeling is verrassend en de plek ongelooflijk.

En vlakbij:

Lascaux IV:

In 2016 werd het Internationaal Centrum van Grotschilderingen in Montignac-Lascaux geopend, dat zich richt op een volledige nabootsing van de grot van Lascaux en op het gebruik van nieuwe technologie op het gebied van beeld en virtuele werkelijkheid.

De Gouffre de Proumeyssac:

De kristallen kathedraal is de grootste, toegankelijke, ondergrondse ruimte van de Périgord. Aan het einde van de 18e eeuw werd deze plek gezien als een uitgedoofde vulkaankrater en is voor het publiek geopend in 1907!

De Grot van Domme:

Onder de vesting Domme vindt u een fantastische wereld in de grootste toegankelijke grot van de Périgord Noir, met zijn zuilengangen, zijn stalagmieten en zijn stalactieten. De ingang van dit ondergrondse juweel bevindt zich onder de 17e-eeuwse Hal in Domme. U kunt er een heuse schat bekijken: een galerij van 450 meter.

De grotten van Maxange:

Laat u verrassen door deze unieke en toverachtige grot. Maxange is een plek die door jong en oud graag bezocht wordt en staat bekend als een van Frankrijk's mooiste grotten met gevormde stenen.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

Het ondergrondse in de Lot is vergelijkbaar met het bovengrondse: rijkdom en schoonheid! ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional