De Lot
De LOT - bestemming voor erfgoed, natuur en gastronomie
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

De LOT - bestemming voor erfgoed, natuur en gastronomie

Aan het noordelijke uiteinde van de regio Occitanie, tussen de regio's Nouvelle-Aquitaine en Auvergne-Rhône-Alpes, ontleent het departement Lot zijn karakter aan de kalksteenplateaus die worden doorsneden door de valleien van de Lot, de Dordogne en de Célé.

Het Lot presenteert vijf soorten landschappen, natuurlijke regio's die worden gekenmerkt door economische, geologische en culturele bijzonderheden:

  • De Causse: het meest typische landschap, de begroeiing van jeneverbes en eiken geeft het een mediterrane tint, de rivieren hebben de meest spectaculaire kliffen gebeeldhouwd
  • De Limargue: de kalksteen, mergel, zachte klei en soms zandsteenbodems zijn de afzettingen van het water uit de Jura-periode. Vandaag is het een vruchtbaar land dat lijkt te aarzelen tussen de droge plateaus van de Causses en de populieren- of notenbossen van de Ségala...
  • De Bouriane : in het noordwesten van het departement Lot en in het noordoosten van de Lot-et-Garonne, de zakken van ijzerhoudend zand kleuren het in oker
  • De Quercy Blanc : De melasse van de Quercy Blanc tekent een zacht reliëf van heuvelkammen en kleine valleien.
  • Le Ségala : Gelegen in het noord-oosten van het departement, is het de hoogst gelegen regio; door zijn primaire basis en zijn bergachtige landschappen, is het nog steeds verbonden met de Cantal en het Centraal Massief.

Het Lot heeft een duizend jaar oude geschiedenis en een bevoorrechte omgeving.

Zijn grondgebied is sterk beïnvloed door de prehistorie en heeft een erfgoed van uitzonderlijke ondergrondse plaatsen met internationale faam (de Gouffre de Padirac, de grotten van Lacave, de grot van Pech-Merle).

Met natuurgebieden die 70% van het grondgebied beslaan, profiteert het Lot van een bijzonder beschermd milieu. De nachtelijke hemel, vrij van lichtvervuiling, de beroemde zwarte driehoek van Quercy, is een bevoorrechte plaats voor observatie.

Het Regionale Natuurpark van de Causses du Quercy is door de UNESCO uitgeroepen tot "Global Geopark", een beloning voor gebieden met een opmerkelijk geologisch erfgoed.

De Lot heeft drie belangrijke plaatsen in Occitanië :
Rocamadour-Vallée de la Dordogne, Figeac-Vallées du Lot et du Célé, Cahors-Vallée du Lot

De dorpen Saint-Cirq Lapopie, Autoire, Loubressac, Cardaillac, Carennac en Capdenac-le-Haut zijn geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Te voet of met de fiets, de natuur en de authenticiteit van de Lot komen volledig tot hun recht. U vindt er natuur om te ontdekken en tal van recreatieve activiteiten in de open lucht:

  • 1.500 km aan gemarkeerde paden
  • 475 km rivier en 1 500 km beken

De Lot, een land van uitstekende streekproducten en gastronomie, wekt de smaakpapillen met truffels, foie gras, lamsvlees, de meloen uit de Quercy of de Cahors Malbec wijn.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

De LOT - bestemming voor erfgoed, natuur en gastronomie ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional