Dordognevallei
U bent in de Dordognevallei.
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

U bent in de Dordognevallei.

De Dordognevallei…

Staat op de lijst van de belangrijkste trekpleisters in de regio Midi-Pyreneeën, draagt het label ‘Pays d'Art et Histoire' (Land van kunst en historie) en herbergt in het hart van de streek het Parc des Causses du Quercy.
Ze manifesteert zich in de tegen een dominante rotswand van 150 meter hoog, in de vallei van de Alzou, gebouwde beroemde Mariastad Rocamadour, maar ook vindt u er een aantal mooiste dorpjes van Frankrijk, forten, Romeinse kerken en karakteristieke huizen.

Ze maakt indruk met haar ondergrondse magie: de meren, watervallen en versteende zuilen, wat allemaal te ontdekken is in de grotten van Lacave.
Ze maakt indruk met haar spectaculaire Gouffre de Padirac, waarvan de entree zich bevindt in een natuurlijke grot van 75 meter diep en galerijen die in duizenden jaren uitgesleten zijn door een mysterieuze ondergrondse rivier.

Le Ventoulou en Vallée de la Dordogne c'est...

Genereus en vriendelijk biedt ze van de ruige rotswand tot aan de blauwgroene valleien (van de Cère, de Ouysse, de Dordogne etc.) de prestigieuze dorpjes en vele geheimen, steeds de uitnodiging tot reizen en ontdekken.

Overal bent u in goed gezelschap van Moeder Natuur, zeker als u de vele wandel- en fietsroutes, de watersporten en luchtsporten gaat ontdekken en beoefenen!
De leegte en ruimte die u om u heen ervaart, wordt veroorzaakt door de buitengewone landschappen, de aangename rust rond de vredig stromende rivier de Dordogne en haar oevers, tot en met het zachte strijklicht dat over de vallei valt.

Le Ventoulou in de Dordognevallei…

Gelegen aan de zuidkant van de vallei van de Dordogne, in Thégra, in het hart van het Regionaal Park ‘des Causses de Quercy’ ontvangt 4* Camping Sites et Paysages Le Ventoulou u tussen Gramat en Saint Céré.
In de buurt vindt u, behalve de bekende heilige stad Rocamadour en Padirac, veel mogelijkheden voor uitstapjes, zoals : wandellingen in het Regionaal Natuurpark van het moeras van Bonnefont, Een bezoek aan het dierenpark van Gramat of een tocht met te toeristische trein van Haut Quercy naar Martel.

Ook kunt u lekker flaneren over de markt van Autoire, Carennac of Loubressac, dat tot de mooiste dorpjes van Frankrijk behoort.

Deze dorpjes zijn tevens het uitgangspunt voor vele wandelroutes die u de mogelijkheid bieden het historisch, cultureel en architectonisch erfgoed te ontdekken en te genieten van adembenemende uitzichten.
Maar, we kunnen niet over de Dordognevallei praten zonder de gastronomie en de typische streekproducten te noemen.

U kunt boerderijen, kwekerijen en themamarkten en diverse markten met streekproducten zoals truffels, noten en pruimen bezoeken.

Onze gastronomie weerspiegelt de passie van de mensen die er werken samen met de specifieke landschappen die de vallei rijk is: het lam uit Quercy en de bekende kaas uit Rocamadour zijn de bekendste ambassadeurs, maar ook de noten uit de Perigord en de pruimen uit Carennac, de wijnen uit Amadour en Côteaux de Glanes, het saffraan uit de krokussen van Quercy, de truffels en de foie gras…

Welke kant u ook op gaat, het is hier altijd een feest!

Vakantie op Le Ventoulou is kiezen voor een rustig en verkwikkend verblijf op een gezinscamping met menselijke maat.
LE VENTOULOU : ‘GELUK IN DE MEEST ZUIVERE VORM’

Carte de la vallée de la DordogneLe Lot en Midi Pyrénées en France

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

U bent in de Dordognevallei. ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional