Collonges la rouge
De stad met 25 torens in de Dordognevallei
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

De stad met 25 torens in de Dordognevallei

Collonges-la-Rouge biedt u met haar flamboyante rode steen en haar grote rijkdom aan cultureel erfgoed een bijzondere, originele en spectaculaire aanblik. Rood van de zandsteen, grijs van de leien, blauw van de leistenen tegels, wijnranken die langs de muren omhoog klimmen… een palet aan kleuren in een droomstadje.

Collonges : Een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Het stadje draagt het label les Plus Beaux Villages de France, (de mooiste dorpen van Frankrijk) en is zelfs de hoofdstad van deze organisatie omdat het kantoor hier gevestigd is. Deze architecturale robijn en het heuvelachtige landschap er omheen tussen tamme kastanjes en notenbomen is uitermate geschikt om te wandelen. Ook is het een pleisterplaats op de weg naar Rocamadour, dat op de pelgrimsweg naar Santiago de Compostella ligt.

U zult uw wandeltocht met plezier onderbreken voor een bezoek aan de uit de 11e eeuw daterende kerk, die tijdens de godsdienstoorlogen in de 16e eeuw versterkt is tot fort. De kapel der boetelingen dateert uit de 8ste eeuw. Daarnaast is er het kasteel van Vassinhac, gebouwd in 1583, geraffineerd en indrukwekkend, geflankeerd door fraaie zeskantige torens waarin wenteltrappen lopen. In de hal vindt u een oude broodoven, waar de bewoners van het dorp hun brood bakten. En ook het huis van de Sirène (zeemeermin) waar tegenwoordig een kunstmuseum met traditionele en hedendaagse kunst gevestigd is.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

De stad met 25 torens in de Dordognevallei ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional