Souillac
Souillac - De stad van de 7 Viaducten
© Abbatiale de Souillac | Lot Tourisme - C. Novello Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

Souillac - De stad van de 7 Viaducten

Halverwege tussen Rocamadour en Sarlat, in de Dordogne-vallei, is Souillac een stad van contrasten tussen rivier en oude stenen.
De emblematische abdij Sainte Marie, die haar oorsprong dankt aan de benedictijner monniken van Saint-Pierre d'Aurillac, verdient bijzondere aandacht. De gebouwen werden in de 17e en 18e eeuw herbouwd en de kerk dateert uit de 12e eeuw. Bekend om zijn afbeelding van de profeet Jesaja, is het samen met de kathedraal van Cahors de enige romaanse kerk met een rij koepels die in de Haut-Quercy bewaard is gebleven.
De stad is beroemd om zijn vele bruggen en viaducten, waaronder de Louis Vicat-brug, de eerste in zijn soort gemaakt van kunstmatig cement, en het viaduct van Borrèze (19e eeuw), dat op de lijst van historische monumenten staat.
Heb je zin in een ietwat ongewoon bezoek? Ga naar het Museum van Automaten, uniek in Europa. Het presenteert een unieke collectie van 300 automaten en mechanisch speelgoed uit de 19e en 20e eeuw.
U verlaat Souillac niet zonder een bezoek aan de internationaal vermaarde distilleerderij Louis Roques en het bijbehorende museum.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

Souillac - De stad van de 7 Viaducten ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional