Gastronomie 
Smaken van de Lot : als gebied van overheerlijke streekproducten en gastronomie wekt de Lot al uw smaakpapillen tot leven
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

Smaken van de Lot : als gebied van overheerlijke streekproducten en gastronomie wekt de Lot al uw smaakpapillen tot leven

In deze streek van traditie en gastronomie doen boeren, leveranciers en koks allen hun best voor de goede reputatie van het Dordogne-dal.

Op de markt of in het sterrenrestaurant proeven we de zwarte truffel, Rocamadour kaas met een glas wijn van Glanes of Cahors, een Quercy meloen, saffraan en het boerenlam van de Quercy en niet te vergeten de noten... De volle smaak en kwaliteit van de lokale producten vindt u terug op uw bord.

Streekproducten als noten, truffels, pruimen, kazen zijn de opbrengst van een vruchtbare grond en van de passie en het werk van de mensen die er wonen. De marktkramen veranderen met de seizoenen en bieden u authentieke en soms geheel nieuwe smaken.

Door het hele jaar heen zijn de dorpen druk en levendig op marktdagen.

Een uitbundige en voedzame dis is hier een levenskunst. Fruitige smaken en producten recht van de boerderij, wij delen onze adressen met u...

Het boerenlam van de Quercy is een ras van de Causse en wordt tot 70 dagen oud "gezoogd door de moeder” in de schaduw van de eikenbomen. Op de Causse, open grasland, brokkelige stenen muurtjes en schapen met zwartomrande ogen: net of ze een bril op hebben!

De Rocamadour AOP, een heerlijk en romig naar wens geitenkaasje.
Deze geitenkaas van rauwe melk, vroeger "cabecou” genaamd, wordt sinds de 15e eeuw gemaakt op de causses van de Quercy. In de mond smelt deze kaas langzaam tegen je verhemelte, waar subtiele smaken bij vrijkomen: room, boter en noten.

De noot, om op allerlei manieren van te smullen.
De notenboom heeft aan de oevers van de Dordogne dezelfde lading als de olijf in de Provence: het kenmerk van een streek, het erfgoed van een land, een bron van rijkdom sinds de 10e eeuw. Marbot, Corne, Granjean en Franquette zijn de vier soorten die het etiket "AOP Noix du Périgord” mogen dragen.

De pruim van Carennac, een zon-verzadigde Reine-Claude.
Elk voorjaar bloeien de Reine-Claude pruimenbomen met hun dunne witte wolken op de hellingen langs de Dordogne. De pruim geeft ook zijn volle smaak aan "La Vieille Prune” door een al meer dan 100 jaar geheim recept.

De Meloen van de Quercy, een zomerse traktatie
De meloenencultuur van de Quercy is meer dan een eeuw oud; de smaakkwaliteiten, het oranje-achtige vruchtvlees en zachte aroma resulteerden in het etiket IGP (aanduiding van een beschermd gebied). De echte liefhebbers houden van meloenen naturel, gegrild, in de soep of in de jam.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

Smaken van de Lot : als gebied van overheerlijke streekproducten en gastronomie wekt de Lot al uw smaakpapillen tot leven ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional