Rocamadour
Rocamadour : Een adembenemende stad
Accueil des chiens dans le camping
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 03/04/2021 tot 16/10/2021

Rocamadour : Een adembenemende stad

De heilige stad is, in het hart van de Haut-Quercy en aan het begin van het dal van de Dordogne, tegen een enorme, lichte rots aangeplakt, die 150 meter uitsteekt boven een ingesloten dal, waarin diep beneden een beek rondslingert, de Alzou.

Rocamadour maakt volledig deel uit van het Regionaal Natuurpark De Causses du Quercy en ligt ook op de route van de pelgrims op weg naar Santiago de Compostella.

U zult versteld staan, of het nu licht of donker is. Het verticale, trapsgewijs tegen de rotswand opgebouwde dorp vormt een wonderbaarlijke opeenstapeling van huizen en heiligdommen.

Rocamadour: Middeleeuwse stad, Mariastad, duizelingwekkende stad...

Het middeleeuwse centrum met zijn kronkelstraatjes is afgesloten door een aantal poorten. Een monumentale trap, die de pelgrims op hun knieën beklimmen, leidt naar het plein met de heiligdommen, waar zich de basiliek Saint-Sauveur en de kapel Saint-Amadour bevinden (beide op de UNESCO Werelderfgoedlijst). In de kapel Notre-Dame (of de kapel van het wonder), een van de zeven kapellen in een holte in de rots, vindt u het juweel: een beeld van de Zwarte Madonna, dat al meer dan 1000 jaar aanbeden wordt.

In het voormalige bisschoppelijke paleis bevindt zich nu het museum van de Art Sacré (Heilige Kunst) met een collectie religieuze voorwerpen uit de stad.

Het vergezicht vanaf het hoogste punt van het middeleeuwse dorp - vanaf de muren van het oude fort, om precies te zijn - over het gehele gebied, met het ravijn van de Alzou en het beschermde, omliggende landschap van de Causses du Quercy, is werkelijk adembenemend.

Rondzwervend door Rocamadour kunt u ook de fraaie minerale afzettingen bekijken en de 20.000 jaar oude rotstekeningen bij een bezoek aan de Grotte des Merveilles.

Sluit uw bezoek af in de benedenstad waar u heerlijk kunt rondwandelen in een prachtig middeleeuws decor.

In de zomer vindt hier het festival van gewijde muziek plaats met afwisselend concerten en voordrachten. Een ander hoogtepunt is de grote luchtballonnenbijeenkomst in september. Passagiers kunnen de stad op perfecte wijze bewonderen.

Sociale netwerken
LabelsEmmène ton Chien au camping : classement 3 truffesCamping2Be AwardANWB AwardTrip Advisor Traveller's choice
campings sites et paysages by le french time
SITES ET PAYSAGES : UN Réseau pour LES amoureux de la nature

54 campings de 3 à 5 * nichés dans les plus belles régions de France pour se reconnecter à la nature et rencontrer des hommes passionnés par leur terroir. Une expérience unique pour se créer des souvenirs. En savoir + sur le réseau

Rocamadour : Een adembenemende stad ~ Camping Frankrijk Lot ~ Verhuur stacaravan Rocamadour ~ Camping Frankrijk Occitanië
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2011-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional